Ticari ve Konutların Peyzaj Tasarımında Vazgeçilmez Görsel Zenginliklerinden Çim Alanlar Çok Yıllık Bitkilerdir. Uzun Yıllar Yeşilini Koruyup Sağlıklı Kalmasının Belirli Kuralları Vardır. Bakımının Standart Aralıklarda Yapılması ve Suyu Seven Bu Bitkilerin Orantılı Olarak Sulanması Gerekmektedir.

Sağlıklı Çim Alanlarınız için En Çok Tercih Edilen ve Önerilen Otomatik Sulama Sistemi Olmasıdır.

Çim Bakımında Yapılması Gerekenler

 

 

Çim Biçme

Bitki Köklerinin Toprak ile Teması Sıkılaştıktan Sora Çimler Uzamaya Başlar ve Belirli Aralıklarda Biçilmesi Gerekmektedir. Özellikle Yeni Ekilen Çimler İçin Sıklığını Arttırmak Bitki Gelişimini Düzenlemek için İlk Biçim En Önemlisidir. Bitkiler 7-8cm Üzerinde Büyüklüğün Üzerine Çıkarılmaması ve Biçim Yaptığınız Makinalarınızın  Bıçağının Keskin Olması Önerilmektedir.

Standart Zamanlarda Biçtiğiniz Çim Alanlar için Aynı Zaman da Ot ile Mücadele Etmiş Olursunuz

Ayda 2 Defa Çim Biçme Yapılması Tavsiye Edilmektedir. Bitki Köklerinin Toprak ile Teması Sıkılaştıktan Sora Çimler Uzamaya Başlar ve Belirli Aralıklarda Biçilmesi Gerekmektedir. Özellikle Yeni Ekilen Çimler İçin Sıklığını Arttırmak Bitki Gelişimini Düzenlemek için İlk Biçim En Önemlisidir. Bitkiler 7-8cm Üzerinde Büyüklüğün Üzerine Çıkarılmaması ve Biçim Yaptığınız Makinalarınızın 

 

Gübreleme

 Çimler Çok Yıllık Bitkiler ve Sıklığından Dolayı Mevcut Toprak Yapısındaki Besin Elementlerini Yoğun Bir Şekilde Kullanırlar. Bu Sebeple Belirli Aralıklarda Çim Sağlığını Korunması ve Görselinin Zenginliği Açısından Besin Takviyesinde Bulunulması Gerekmektedir. Yavaş Salınımlı Olması ile Beraber Organik Madde İçerikli Gübreler Tercih Edilmelidir. Bitkilerin İhtiyaç Duydukları Besin Elementleri Ziraat Mühendisleri Tarafından Tespit Edilerek Gerekli Tercih de Bulunulması Gereklidir. Profesyonel Bir Bahçede Zirai Tecrübe ve Bilgi Ön Plana Çıkmaktadır. Herhangi Bir Tecrübeniz Yoksa Sıvı Gübreler Tercih Etmelisiniz Aksi Taktirde Orantılı Dağılımı Yapılamamış Özellikle Azot İçerikli Gübrelerde Çim Alanlarınızda Yanmalar ve Yok Olmalar Meydana Gelir. Amonyum Sülfat Halk Tabiri ile Şeker Gübresi Azot Desteğinden Kısa Sürede Çim Alanlara Değişimi Gözlemlenir. En Çok Bu Gübrede Dikkat Etmeniz Gereken Orantılı Bir Şekilde Serpme Yöntemi Uygulamanız veya Hiç Risk ‘ e Atmadan Amonyum Sülfat ( Şeker ) Gübresini Bir Kova Yardımıyla Su İçerisinde Çözerek varsa Sırt Pompanız yada İlaçlama Makinanız Bununla Yağmurlama Şeklinde Çim Alanları Sulamanız Daha Sağlıklı Olacaktır. Ardından Riske Atmamak İçin Bol Su Vermeniz Tavsiye Edilir. Sizler İçin Tavsiye Edeceğimiz Sıvı Gübreler İçin Market Sayfamızı Ziyaret Edebilirsiniz.

Hayvansal Katı Gübrelerden Uzak Durmalısınız Çünkü Yabancı Ot Tohumları Barındırırlar. Yeşil Alanlarınızın Yabancı Otlardan Korumak İçin Sıvı veya Katı Gübreleme Tercih Etmelisiniz.

 

Çim Havalandırma

Su, Hava ve Besin Elementlerinin Çim Köklerine Nüfuz Ettirme Yöntemidir. Toprak Üzerinde Küçük Delikler Açarak Uygulanır. Genellikle Orantısız Sulanmış Çim Alanların ve Uzun Yıllar Bakımsız Kalmış Çimlerin Toprağının Üst Tabakasında Yosun Oluşur ve Bu Yosunlar da Canlı Bitki Türü Olduğu için Belirli Orandaki Besin Elementlerini Kullanmakla Kalmaz Verilen Suyun Bir Kısmını da Kullanırlar. Çim Havalandırmanın Önemine Gelecek Olursak Toprak da Açılan Küçük Delikler ile Bitki Kökleri Daha Derine İlerleyeme Başlar Bu Sayede Bitki Gelişimini ve Sıklığını Arttırmış Oluruz.

Havalandırma İşlemi Yapılmış Çimlere Ek Gübreleme Gerçekleştirilirse Kısa Sürede Aradaki Farkı Gözlemleye Biliriz. Her Şartta Havalandırma İşlemi Yapılmış Çimler Besinleri Kolaylıkla Alırlar.

Varsa Otomatik Sulama Sisteminiz Umuyoruz Yeterli Derinlikte Borulamaları Yapılmıştır. Yüzeyden Yanlış Uygulama Yapıldıysa Havalandırma Makinaları için Dikkatli Olmalısınız.

 

Yabancı Ot İle Mücadele

 Mücadelesi Her  Şartta Devam Eden Yabancı Otlar Çim Alanlarda da Yoğunlukla Olmaktadır. Bu Sizlerin Toprak Yapınıza ve Hatta Uygulama Yaptığınız Tohum Çim için Kullandığınız Hayvansal Gübre ile Karıştırılmış Toprağınıza veya Hazır Rulo Çim ise Yetiştiricinin Kullandığı Toprak Yapısından da Gelmektedir. Doğa Etkenleri ile de Çoğunlukla Üreyen Otlar ile Mücadelede İlk Paragrafımızda Bahsettiğimiz gibi Düzenli Aralıklarda Çim Biçme işlemlerinin Gerçekleştirilmesi Gerekmekte ve Bununla Beraber Kullanacağınız Ot İlaçlarının Ziraat Mühendisleri Tarafından Verilmesiyle Onların Uygun Göreceği Şekilde Uygulama Yapmanız Gerekmektedir. 

Ziraat Mühendisleri Tarafından Gerekli Yönlendirme ve Uygulama Esaslı Bilgi Alarak Yabancı Ot İlacı Kullanılması Gerekmektedir.

 

Otomatik Sulama Sistemi

Çimler Yoğun Su Tüketimi Olan Bitkilerdir ve Bitkinin Yaşam Koşulları ile Beraber Önem Arz Eden Durum Günlük veya Belirli Aralıklarda ( Tohum Cinsleri ve İklime Göre Değişiklik Gösterir ) Alması Gereken Su Miktarının Bitkiye Kavuşturulması Gerekir. El ile Sulamada Hem Su Tüketiminiz Fazla Olup Faturanıza Yansır Hem de Zamanlama Olarak Kayıplar Yaşarsınız. El ile Sulama Yapılan Bahçelerde Çim Alanların Toprağının Üst Kısmında Yosun Oluşumu Sıklıkla Gözlemlenir ve Az Öncede Bahsettiğimiz Havalandırma İşleminin Yapılmasına Gerek Duyulur.

Düzenli Zaman Aralıklarında ve Orantısal Sulamayı Gerçekleştiren Bir Sistemde Çim Gelişimi Sağlıklı Olup Görüntü Olarak da Manuel Sulama Arasındaki Fark Gözle Görülür Seviyede Olur.

Otomatik Sulama Sistemleri Kurulumunda Profesyonel Ekiplere Başvurulmalıdır Çünkü Çim Alanlara Düşecek Su Miktarı Eşit Olması En Önemli Konudur.

 
Bizlere Bahçe Bakımınız veya Sulama Sistemleriniz İçin Ücretsiz Olarak Bilgi Hizmetimizden Yararlana Bilirsiniz. Gerekli Yönlendirmeyi Yapmaktan ve Sizlerin Bahçenizde Kendinizi İyi Hissedebileceğinizi Düşünmekten Gurur Duyarız.

İletişim Sayfamızı Ziyaret Ederek Bilgi Alabilirsiniz

Örnek Çim Çalışmalarımız İçin Galerimizi Ziyaret Edebilirsiniz    

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir